3 Redenen om een Call Center te Overwegen voor het Zoeken naar Nummers

case_study__ss_and_call_centerEen call center is een fysieke plaats waar klant en andere gesprekken worden afgehandeld door een organisatie, meestal met een hoeveelheid computer automatisering. Doorgaans heeft een call center de mogelijkheid om een aanzienlijke hoeveelheid gesprekken tegelijkertijd te voldoen en door te sturen naar iemand waarnaar men op zoek is en om oproepen te registreren. Call centers of Klantenservices worden gebruikt door mail-order organisaties (telemarketingbedrijven), computerproducten helpdesks, en elke grote organisatie die gebruikmaakt om via de telefoon te verkopen of dat nu services zijn of producten. Twee verwante termen zijn virtueel callcenter en klantcontactcentrum.

Een callcentermedewerker is degene die voor een bedrijf de binnenkomende of uitgaande gesprekken afhandelt met de klant . Een call center agent beantwoordt vragen, regisrtreert klachten of lost zelf problemen op. Andere namen voor een callcenter-agent zijn CSR (Customer Service Representative), telefoon verkoop- of servicevertegenwoordiger (TSR), operator, associate, bestuurder, accountmanager of teamlid. Ze zitten vaak met een draadloze koptelefoon op en kunnen op deze manier snel veel bellers afhandelen.

Telefoon servicepunt wordt opgezet om een groot aantal zowel inkomende als uitgaande gesprekken af te handelen. Sommige ondernemingen specialiseren zich echter alleen Group of happy call center employees with headsetin inboundgesprekken (voor bijstand, hulp, of bestellen) of alleen in Outbound (voor verkooppromotie of andere berichten). Het merendeel van de bestellingen wordt afgehandeld door callcenters en niet door de fabrikanten of leveranciers van goederen of diensten.

Een call center is een centraal kantoor dat is uitgerust om grote hoeveelheden klanttelefoon aanvragen behandelen voor een organisatie. Zij beheert alle telefonische communicatie met bestaande en nieuwe klanten. Een call center levert voldoende werkruimte voor een groot aantal werknemers, waarnaar gewoonlijk wordt verwezen als “agenten”. Zij zijn het eerste contactpunt voor de telefonische communicatie met klanten.

Klantenservice bellen

Call centers kunnen tevens gebruik maken van een call center suite met tools voor telefooncentrale functionaliteit, intelligent routing, automatic call distribution, interactive voice response (IVR), uitgaand bellen, voicemail en andere componenten. Een callcenter waar je telefoonnummers kunt opvragen of direct in contact kunt komen met een klantenservice is bijvoorbeeld zoekopnummer.nl.

Grote organisaties kunnen ervoor kiezen om zijn call center services te outsourcen. Specialistische callcenters zijn in staat om efficiente systemen te ontwikkelen en call agents goed op et leiden. Zodoende gaat de kwaliteit van de dienstverlening van het bedrijf omhoog. 

1

Met andere woorden: zij die zich willen onderscheiden op kwaliteit van hun dienstverlening kunnen een helpdesk of klantcontactcentrum outsourcen, maar het nadeel is dat er hogere opstartkosten zullen zijn.

“Omdat klanten met verschillende vragen kunnen komen is het van belang te weten welke service je wilt geven. Hoe moeilijker de vragen zijn des te meer training is er nodig voor de helpdeskmedewerkers om ze op te leiden zodat ze ook echt weten wat ze de klant moeten vertellen. Oftewel, hoe ingewikkelder de vragen des te langer duurt het voordat een call agent de klant ook echt kan helpen. Het niveau dat aan een callcenter medewerker wordt gevraagd wordt daarom ook steeds hoger en de arbeidskrachten daarmee ook weer duurder. Zoals altijd heeft elke kwaliteit zijn prijs maar als de klant centraal staat dan is dit een investering die zich later weer terugverdient.